Biežāk uzdotie jautājumi un atbildes par Jūrtakas apsekojumu gājienu norisi

15.06.2020

Jūrtakas jaunais posms pagarinās esošo Jūrtaku, kas iet no Tallinas caur Rīgu līdz Nidas ciemam Latvijā. Jūrtaku plānots pagarināt no Latvijas-Lietuvas robežas gar visu Lietuvas piekrasti un Kuršu kāpām līdz Lietuvas un Kaļiņingradas apgabala robežai, kā arī ietverot Kuršu jomas austrumu krastu līdz Nemunas deltai un Rusnes salai, ieskaitot. No š.g. jūnija notiks Jūrtakas apsekojumu pārgājieni, kuros ikviens ir aicināts piedalīties. Jūrtaku visā garumā ies un gājienus veiks Lauku ceļotāja eksperts Juris Smaļinskis. 

Līdz šim esam saņēmuši daudz jautājumu par Jūrtakas apsekojumu - pārgājienu - kad, kur, cikos, kā, no kurienes, līdz kurienei? Kā iesim? Esam sagatvojuši atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par pārgājienu un takas veidošanu cauri divām valstīm un līdzdalību. 

>>> ATBILDES 


Jūrtaka tiek veidota projekta LLI-448 „Mežtakas izveide Latvijā un Lietuvā un Jūrtakas pagarināšana Lietuvā” (Pārgājienu projekts) ietvaros, kas tiek realizēts ar Eiropas Savienības un Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. –2020. gadam.


Skatīt citas ziņas ...