Lauku tūrisma mītnes pašizolācijai un karantīnai

06.11.2020

Esam apkopojuši informāciju par tām lauku tūrisma mītnēm, kas šajā laikā uzņem visus mierpilnai atpūtai Latvijas laukos. Šajās naktsmītnēs iespējams baudīt gan nelielu nedēļas nogales atpūtu, rudens atvaļinājumu ģimenes lokā, uzturēties attālinātam darba un mācībām, kā arī ievērot pašizolāciju vai karantīnu.

Aktīvajai tūrisma sezonai beidzoties, pieaug to lauku tūrisma naktsmītņu skaits, kuru saimnieki ir gatavi veikt drošības pasākumus un piedāvāt savus pakalpojumus tiem, kam nepieciešams pašizolēties vai doties karantīnā. Mūsu mājas lapā izveidota īpaša sadaļa  „Lauku tūrisma mītnes pašizolācijai un karantīnai”, kurā regulāri  atjaunojam informāciju par  aktuālo piedāvājumu.

► Ja Jums ir nepieciešamība doties uz kādu no šīm nakstmītnēm, lūdzam sazināties ar saimniekiem un būt ļoti atbildīgiem un atklātiem, informējot saimniekus par savu veselības stāvokli.

>>> Lauku tūrisma mītnes pašizolācijai un karantīnai


Informācijai:

Pašizolācijai (cilvēkiem, kas atgriezušies no "nedrošām" valstīm, valstu saraksts un sīkāka informācija atrodama šeit. Pašizolācijas laikā nedrīkst doties uz darbu, sabiedriskām, publiskām un citām vietām, kur uzturas liels skaits cilvēku, drīkst iet ārā (pastaigas dabā), ja ievēro 2 metru distanci no cilvēkiem, neizmanto sabiedrisko transportu. Pirmās nepieciešamības preču vai pārtikas iegādei izmantot piegādi, izvairoties no kontakta ar piegādātāju, vai lūgt pārtiku iegādāties citiem cilvēkiem, atstājot iepirkumus pie durvīm.
 

Karantīnai - pilnīga norobežošanās no citiem cilvēkiem. Tā jāievēro cilvēkiem, kuri, iespējams, bijuši pakļauti inficēšanās riskam ar Covid-19, t.s. "kontaktpersona". Karantīnu nosaka Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs, kas strādā ar konkrēto saslimšanas gadījumu.


Skatīt citas ziņas ...