Latvijas lauku tūrisms Ukrainai

24.02.2022

Šobrīd Ukraina piedzīvo vienu no tumšakajiem laikiem savā vēsturē. Mēs saprotam, ka situācijai pasliktinoties, Ukrainas pilsoņiem būs jābēg no dzimtenes un jāmeklē drošs patvērums. Un mēs varam palīdzēt! 

Latvija ir gatava uzņemt vismaz 10 000  iespējamos Ukrainas bēgļus. Mums nav precīzas informācijas par bēgļu plūsmām, datumiem, norēķinu mehānismu un citām organizatoriskajām detaļā, taču mēs  - "Lauku ceļotājs" kopā ar "Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju" varam jau apkopot informāciju par naktsmītnēm, lai mēs varētu sniegt maksimāli efektīvu atbalstu gan naktsmītnēm, gan bēgļiem, kad tas būs nepieciešams. Izmitināšanas pakalpojumu un ēdināšanas pakalpojumu izmaksas plānots segt no valsts budžeta līdzekļiem.

Tāpēc, aicinām visus, kuri var uzņemt ukraiņu bēgļu ģimenes savās naktsmītnēs uz laika periodu 3 mēneši, aizpildīt anketu: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pf52149_TUSrTlz_wImV8dNnnhXN451HoiYbWJDWq1VUQ1RUOFI0SkZHV1BQNFRJR1FKVjVHQllNVC4u
Lūdzam aizpildīt anketu līdz 2022.gada 01. martam (ieskaitot!)

Lūdzam, pievērst uzmanību tehniskai niansei - atzīmējot 5. jautājumā atbildi "jā", atvērsies nākamie papildus jautājumi un sākot ar 9. jautājumu varēs ierakstīt atbildes par divvietīgām istabām un tālāk arī par 3vietīgām un 4vietīgām istabām, savukārt, ja 5. jautājumā atzīmēsiet atbildi "nē", atvērsies nākamie jautājumi par divvietīgām istabām un tālāk attiecīgi par 3vietīgajām un 4vietīgajām.
Atbildot uz jautājumiem par dažādu numuru kategoriju pieejamību, tiks automātiski aprēķināta Jūsu tūristu mītnes piedāvātā kapacitāte.

Piedāvājot darbu Ukrainas bēgļiem, lūdzam aizpildīt LIAA veikto aptauju līdz 1.03.2022: https://www.liaa.gov.lv/lv/jaunums/aptauja-par-latvijas-uznemeju-gatavibu-piedavat-darbu-ukrainas-begliem 



Skatīt citas ziņas ...