Lēnām noslēdzas "MOST"projekts

04.04.2023

Lēnām noslēdzas projekts MOST starp Uzbekistānu, Kazahstānu, Tadžikistānu, Grieķiju un Latviju. Projekta gaitā dalījāmies pieredzē un praktiskās zināšanās par ilgtspējīgu un dabai draudzīgu tūrisma pārvaldību, tam par piemēru ņemot mūsu vides kvalitātes zīmi "Zaļais Sertifikāts". Kopā ar Centrālāzijas kolēģiem strādājām pie jaunām tūrisma produktu idejām un to mārketinga, izceļot šo valstu vietējo identitāti un stiprinot sadarbību starp tūrisma organizācijām, vietējo kopienu un tūrisma uzņēmējiem.


"Lauku ceļotājs" kolēģi marta beigās viesojās Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā, kur devās uz vairākām viesnīcām, lai dalītos pieredzē par videi draudzīgu saimniekošanu un resursu taupīšanu. Bija arī izdevība apmeklēt Silk Road International University of Tourism, kas ir pirmā starptautiskā universitāte Uzbekistānā, kurā iespējams iegūt bakalaura un maģistra grāda tūrisma izglītību. Tāpat neizpalika arī Samarkandas apskate, kas ir viena no senākajām pasaules pilsētām, dibināta ap 700. gadu p.m.ē, kas vairāk kā 2000 gadu kalpoja par zīda ceļa svarīgāko atbalsta punktu. 2001. gadā Samarkandu iekļāva UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā kā kultūru krustpunktu pilsētu, kur satiekas dažādu tautu tradīcijas, zināšanas un bagātības, kas joprojām saskatāmas un sajūtamas ik uz soļa. "Redzēt savām acīm Samarkandas bagāto kultūrvēsturisko mantojumu bija tiešām īpaši, un šis vēl ilgi būs spilgts nospiedums mūsu atmiņās," teic kolēģi.

Projekta ietvaros esam arī iztulkojuši angļu valodā speciāli pielāgotu video par zaļās pārvaldības jautājumiem mazajiem uzņēmumiem lauku apvidos. To var apskatīt ŠEIT.


Skatīt citas ziņas ...