Tūrisma uzņēmēji līdz 1. jūnijam aicināti pieteikties, lai iegūtu vides kvalitātes zīmi “Zaļais Sertifikāts”

16.04.2024

Zaļais Sertifikāts ir vides kvalitātes zīme, kas jau vairāk kā 20 gadus tiek piešķirta tūrisma uzņēmumiem laukos. Tā apliecina, ka uzņēmums ievēro videi draudzīgas saimniekošanas principus, saudzē resursus, veido videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu, un vienlaicīgi – piedāvā ērtu un patīkamu atpūtu viesiem. Šobrīd Latvijā ir vairāk kā 100 Zaļā Sertifikāta saimniecību. Visi Zaļā Sertifikāta uzņēmumi skatāmi vietnē Zaļās brīvdienas. Uzņēmēji aicināti pieteikties šovasar un rudenī plānotajai apsekošanai, lai iegūtu Zaļo Sertifikātu savam uzņēmumam.

Aicinām pieteikties līdz šī gada 1. jūnijam, sūtot savu pieteikumu uz e – pastu juris@celotajs.lv.


Kas var iegūt Zaļo Sertifikātu
Zaļo Sertifikātu var saņemt viesu nami, brīvdienu mājas, kempingi, ražojošas saimniecības, kas atvērtas apmeklētājiem, un ēdināšanas uzņēmumi.

Kā sagatavoties Zaļā Sertifikāta iegūšanai
Lai iegūtu Zaļo Sertifikātu, uzņēmumam jāatbilst kritērijiem, kuru ievērošana ne tikai saudzē vidi, bet dod arī ekonomisku ieguvumu pašai saimniecībai. 

Kā pieteikties Zaļajam Sertifikātam
Ja vēlaties iegūt Zaļo Sertfikātu un uzskatāt, ka jūsu uzņēmums atbilst kritērijiem, aizpildiet savam uzņēmumam atbilstošo pieteikuma formu vietnē Kā saņemt vides kvalitātes zīmi "Zaļais sertifikāts"?. Pieteiktie uzņēmumi tiks apsekoti vasarā un rudenī, iepriekš saskaņojot laiku. Apsekojumos iegūto informāciju izvērtē Zaļā Sertifikāta vides un tūrisma ekspertu komisija, kura lemj par Zaļā Sertifikāta piešķiršanu vai pagarināšanu. Zaļā Sertifikāta derīguma termiņš ir 36 mēneši. Pēc tam to var pagarināt, piesakoties atkārtoti. Zaļais Sertifikāts uzņēmējiem tiek piešķirts vai pagarināts bez maksas, iekļaujot arī vietas apsekojumu. 

Mārketinga atbalsts Zaļā Sertifikāta saimniecībām
Sertificētās saimniecības atpazīstamas ar zīmola nosaukumu Zaļās Brīvdienas. Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” regulāri informē medijus par aktualitātēm un ziņo par jaunumiem sociālajos tīklos. Uzņēmēji saņem informācijas materiālus, logo, web banerus, uzlīmes izvietošanai uzņēmumā.  

Zaļā sertifikāta vērtēšana un attīstība notiek ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.


Skatīt citas ziņas ...