Mežtaka un Jūrtaka kļūst arvien draudzīgāki un atvērtāki ikvienam – arī cilvēkiem ar kustību vai redzes ierobežojumiem

04.09.2024

Garās distances pārgājienu maršruti - Mežtaka un Jūrtaka kļūst arvien draudzīgāki un atvērtāki ikvienam – arī cilvēkiem ar kustību vai redzes ierobežojumiem. 

Naktsmītnes, ēdinātāji, veikali un citi pakalpojumu sniedzēji, kuru logā redzama zīme “Gājējam draudzīgs”, tagad var iegūt divas papildu specializācijas. Viena no tām norāda, ka ērti jutīsies arī pārgājienu ceļotāji ar kustību un redzes ierobežojumiem, un otra – ka pakalpojums ir draudzīgs bērniem. Ceļotāji tās atpazīs pēc īpaša papildu logo līdzās zīmei “Gājējam draudzīgs”. Savukārt, taku gājējiem draudzīgie uzņēmēji aicināti izvērtēt savu atbilstību vienkāršiem, taču būtiskiem papildu kritērijiem un pieteikties. 
>>> Kritēriji
Lai pieteiktu savu uzņēmumu "Gājējiem draudzīgs" zīmei, lūdzu, rakstiet uz e-pastu lauku@celotajs.lv.

"Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly" zīme tiek piešķirta tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs. Tā parāda, ka uzņēmējs saprot un respektē kājāmgājēju vajadzības, ka šeit viņi ir gaidīti. Uzņēmējs piedāvā kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram: informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu personīgo ekipējumu.

Plānojot savu pārgājienu, visus “Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly” uzņēmumus var atrast https://baltictrails.eu/lv/coastal/hikerfriendly/map



Skatīt citas ziņas ...