Projekta "Military Heritage II" partneri kopā ar ieinteresētajām pusēm no Latvijas un Lietuvas devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Igauniju

10.10.2024

"Lauku ceļotājs" kopā ar projekta "Military Heritage II" Latvijas un Lietuvas partneriem un ieinteresētajām pusēm bijām pieredzes apmaiņas braucienā Igaunijā no 7.-9. oktobrim, lai iepazītos ar militārā mantojuma tūrisma objektu labās prakses piemēriem, t.sk. ar iepriekšējā Igaunijas-Latvijas programmas militārā mantojuma projektā gūto pieredzi.


Brauciena programmā tika iekļauti dažādi Igaunijas militārā mantojuma tūrisma objekti:

  • Hāpsalu Dzelzceļa un sakaru muzejs, kurš iekārtots 20. gadsimta sākumā celtā dzelzceļa stacijā. Tajā var iepazīt Igaunijas dzelzceļa un sakaru līdzekļu attīstības vēsturi pusotra gadsimta garumā, un āra ekspozīcijā var apskatīt arī Otrā pasaules kara vācu lokomotīvi.
  • Hījumā Militārais muzejs, kura ekspozīcija ir veltīta 20. gadsimta militārajiem notikumiem Hījumā, galvenokārt krasta aizsardzības baterijām un robežsardzes vienībām.
  • Tahkunas bāka, kas ir augstākā čuguna bāka Igaunijas piekrastē.
  • Krasta aizsardzības baterijas Tahkunā Nr. 26 un Nr. 316 ar divstāvu pazemes vadības centru.
  • Orjaku militārā osta.
  • Apmeklējām arī Hījumā Vēja torni un tā interaktīvās ekspozīcijas, kurās bija iespēja apskatīt un uzzināt interesantus risinājumus apmeklētāju pieredzes radīšanai.

Uz Hījumā salas mūs pavadīja un ar tās militāro vēsturi mūs bagātīgi un atraktīvi iepazīstināja militārās vēstures zinātājs un vietējais gids Ains Tahiste.

Brauciena dalībnieki iegūto pieredzi varēs izmantot savu militārā mantojuma tūrisma objektu, pakalpojumu un tūrisma pieredzes programmu attīstībā Lietuvā un Dienvidlatvijā.

Brauciens tika organizēts projekta LL-00052 „Baltijas militārā mantojuma tūrisma produkta paplašināšana Lietuvā un Dienvidlatvijā” (Military Heritage II) ietvaros, kurš tiek realizēts ar Eiropas Savienības un Interreg Latvia - Lithuania Programme atbalstu.


Skatīt citas ziņas ...