Projekta "Cross-Re-Tour" partneru sanāksme Maltā: ceļā uz zaļām un digitālām inovācijām tūrisma nozarē

11.10.2024

Šonedēļ Maltā 8.-9. oktobrim norisinājās "Cross-Re-Tour" projekta partneru sanāksme, kurā piedalījās pārstāvji no Nīderlandes, Vācijas, Latvijas, Slovēnijas, Spānijas, Portugāles un Maltas. Tikšanās bija ļoti produktīva, un tās laikā tika izskatīti būtiski jautājumi par turpmākajiem projekta soļiem, lai veicinātu tūrisma uzņēmumu pāreju uz zaļajām un digitālajām inovācijām.


Ko pārrunājām sanāksmes laikā?

  • Biznesa atbalsta pakalpojumi un apmācības

Diskutējām par plāniem nodrošināt tūrisma uzņēmējiem visaptverošus biznesa atbalsta pakalpojumus, kas ietvers mentoringu, ekspertu konsultācijas un iespēju piedalīties apmācību vebināros. Tika izstrādāti arī satura un organizatoriskie plāni 2025. gada maijā Rīgā gaidāmajam semināram. Šis pasākums būs iespēja dalīties ar praktiskām zināšanām un veicināt sadarbību starp uzņēmējiem un ekspertiem no visas Eiropas.

  • 2024. gada rudenī gaidāmais finansējuma uzsaukums

Sanāksmes laikā tika detalizēti izstrādāts plāns par gaidāmo finansējuma uzsaukumu, kas palīdzēs uzņēmumiem uzsākt vai attīstīt zaļās un digitālās inovācijas. Apspriedām, kā veidot atklātās inovācijas programmas struktūru, kā izvēlēties un iesaistīt vērtētājus, kā arī nosacījumus, kas nodrošinās caurspīdīgu un efektīvu finansējuma sadali. Šis uzsaukums pavērs jaunas iespējas uzņēmumiem, kas vēlas modernizēt savu darbību un integrēt inovatīvus risinājumus.

  • Labās prakses piemēri un AAT rīks tūrisma MVU

Sanāksmes laikā tika sniegts arī pārskats par apkopotajiem inovatīviem labās prakses piemēriem citās nozarēs, kas palīdzēs apzināt potenciālos risinājumus, ko varētu pielietot projekta dalībnieki. Piemēri tiek publicēti projekta mājaslapā un ir pieejami šeit: https://crossretour.eu/re-tour-market-scan-of-solutions/.

Projekta ietvaros tika izstrādāts arī Cross-Re-Tour AAT (Automated Assessment Tool) – tiešsaistes diagnostikas rīks, kas palīdzēs tūrisma MVU novērtēt savu darbības stāvokli un atklāt iespējas uzlabot konkurētspēju, izmantojot digitālās, zaļās un aprites ekonomikas inovācijas. Tas sniedz uzņēmumiem visaptverošu profilu par to progresu uz zaļo un digitālo transformāciju, palīdzot identificēt attīstības iespējas un plānot stratēģiskus soļus. Rīks ir pieejams projekta tīmekļa vietnē: https://crossretour.eu/cross-re-tour-aat-tool/

Par projektu:

Projekts "Starpnozaru atvērta inovāciju sistēma, kas atbalsta mazos un vidējos uzņēmumus pārejā uz zaļo un digitālo ekonomiku (projekta numurs 101121518)" tiek īstenots ar Eiropas Savienības Vienotās tirgus programmas 2021.–2027. gadam finansiālu atbalstu. Projekta mērķis ir sniegt praktisku atbalstu, zināšanas un resursus, lai palīdzētu uzņēmumiem veiksmīgi pielāgoties mainīgajām prasībām un veidot ilgtspējīgu nākotni.


Skatīt citas ziņas ...