Militārā mantojuma karte

17.02.2011

Lauku ceļotājs aicina uz jauniznākušās „Militārā mantojuma kartes” prezentāciju 24. februārī, plkst. 11:00, Latvijas kara muzeja telpās (Smilšu iela 20, Pulvertornis).
Par to kā tapusi karte un - Vai militāra pagātne - objekti, stāsti - ir svarīga tikai mums, kas to piedzīvojusi, vai tas ir arī produkts tūristiem? - diskutēsim visi kopā pie kafijas. Lūdzam pieteikties baiba@celotajs.lv vai pa tel. 67617600 (Baiba) līdz 22.februārim.


Militārā mantojuma karte  ir ne  tikai aicinājums doties savdabīgā  ceļojumā un  izzināt Latvijas militāro vēsturi, bet  ir  avots,  kur  vienkopus  atrodamas  ziņas  par  nereti mazpazīstamiem, bet tajā pat laikā ļoti interesantiem objektiem, par kuriem mēs tik maz ko zinām.
Ar militāro mantojumu  šajā kartē  tiek  saprasti vēsturiski brīvdabas objekti – skanstis, cietokšņi, atsevišķas pilis,  krasta  aizsardzības  baterijas,  bunkuri,  zemnīcas, nozīmīgu kauju vietas, bijušās karabāzes, armijas lidlauki un poligoni, kā  arī muzeji un kolekcijas un  vietas, kur vēsturi var izzināt „uz savas ādas”. Kartē iekļauti pārsvarā dažu pēdējo gadsimtu militārie objekti un tie ir saistīti ar dažādām militārām varām un to izpausmju formām.
Daudzi no aprakstītajiem objektiem ir labiekārtoti, daļā no tiem ir pieejami gidi. Nedaudzi ir pieejami tikai noteiktā kārtībā, bet atsevišķi – ir nelabiekārtoti vai slēgtas teritorijas. Taču pēdējie, - piemēram, Skrundas armijas pilsētiņa arī ir vērti, lai tos pieminētu militārā mantojuma sakarā.
Kartē ir iekļauti 60 objektu apraksti un attēli, t.sk. – vēsturiskie. Vienlaikus atrodama informācija par 239 naktsmītnēm. Daudzi no aprakstītajiem objektiem ie- tilpst NATURA 2000 teritorijās. Daži no tiem ir kultūras pieminekļi.

Valodas: latviešu, angļu

Cena: bezmaksas pieejams Lauku ceļotāja birojā. Sedzot pasta izdevumus, nosūtam pa pastu.

Militārā mantojuma kartes e-versija latviešu valodā lūkojama šeit

.


Skatīt visas ziņas par "Lauku Ceļotāja izdevumu jaunumi"

Skatīt citas ziņas ...