Rumulēšanās diena "Kalna Pakalniešos"

26.04.2011

Jau piekto gadu Vides Veselības saimniecībā „Kalna Pakalnieši” Gulbenes novada Rankas pagastā notiks pasākums "Rumulēšanās diena" - lustīgs pavasara jampadracis, tāpēc 14. maijā visi tiek aicināti piedalīties. Būs iespēja ieskatīties senajās lauku tradīcijās un darbos, prakstiski piedaloties tajos.


Pasākuma mērķis:

  1. Dot ieskatu senajās lauku tradīcijās un darbos, praktiski piedaloties tajos;
  2. Popularizēt ekoproduktu Vides Veselības saimniecībā.

Pasākuma norise:

  • 11.00 – 14.00 Zaļais tirdziņš;
  • Ap 11.30 Pasākuma svinīga atklāšana;
  • 12.30 „Dāmu parāde” – govju dzīšana ganos;
  • 13.00 – 14.00 darbošanās amatniecībā, rudzu maizes cepšanā;
  • 14.00 kopīgs mielasts;
  • 14.30 „Dāmu parāde” – govju mājās dzīšana – rumulēšanās;
  • 15.00 Veselības pirts

Zaļājā tirdziņā būs iespēja iegādāties piena un gaļas produktus, kulinārijas izstrādājumus, ārstniecības tējas, dažādus stādus, kā arī amatnieku darbus: klūdziņu grozus, doņu pinumus, koka virtuves piederumus, māla podus u.t.t. Varēsiet mājās pārvest raibus cālīšus, dzeltenus pīlēnus, trušus un citus lauku sētas iemītniekus.

Dienas galvenais notikums: rumulēšanās – tā ir govju parāde – ganos dzīšana un mājās sagaidīšana ar vispārējām ūdens procedūrām.

Tam visam pa vidu jautras spēles, rotaļas, tautas dejas un konkursi. Par dziedāšanas prieku gādās folkloras kopa „Dandari”. Sētas viesi tiks laipni aicināti iemēģināt roku slotu siešanā, cibu taisīšanā, svilpīšu griešanā, celošanā, mālošanā, rudzu maizes cepšanā un citās prasmēs. Pēc lieliem darbiem mielosimies senlatviešu gaumē – baudīsim grūdeni, skābputru, čubuli, dažādus rausīšus un protams arī medus alu un lauku kvasu.

Par miesas un gara tīrību Veselības pirtī rūpēsies prasmīgi pirtnieki.

Praktiski sīkumi: Pēc rumulēšanās jārēķinās ar pārģērbšanos.

Dalības maksa pasākumā: pieaugušajiem 2 Ls, pensionāriem, skolēniem 1 Ls, bērniem līdz 10 g vecumam bez maksas.

Piedāvājam naktsmītnes (vietu skaits ierobežoti), ir telšu vietas, vēlama iepriekšēja pieteikšanās.

Ārpus šī pasākuma saimniecība piedāvā organizēt tieši Jūsu kolektīvam interesējošas tematiskās dienas. Varam kopīgi gatavot garšīgus sierus, cept rudzu maizi un vafeles, kurās iepildīsim pašu gatavotu saldējumu. Iepazīsimies ar daudziem ārstniecības augiem un garšaugiem, apmīļosim dažādus lauku sētas iemītniekus, badīsim veselības pirti. Bet varbūt jūs vilinās klusas pastaigas pa gaujmalas pļavām un mežiem lasot ārstniecības augus, ogas, sēnes.

Zaļajā „Lustūzī” (apm. 70 vietas) kopā ar savu klasi, ģimeni vai darba biedriem variet nosvinēt kādu īpašu dienu. „Kalna Pakalniešos” Jūs uzņems kā labus draugus, varam garantēt patīkamu atpūtu skaistā, sakoptā, latviskā vidē.

Kontaktinformācija: Mob. Tel. 26437930, e-pasts: kpakalniesi@inbox.lv

Mājas lapa: www.pakalniesi.lv


Skatīt citas ziņas ...