"Balttour" forumā tiksies tūrisma profesionāļi no Eiropas, Centrālāzijas!

20.12.2013

2014. gadā no 6. līdz 8. februārim Rīgā notiks Baltijas vadošās tūrisma izstādes "Balttour 2014" lietišķais ievadpasākums – "Balttour" forums, kuru apmeklēs vairāk nekā 350 tūrisma profesionāļu no vairāk nekā 15 Eiropas un Centrālāzijas valstīm.


"Balttour" forums ir prestižs, starptautiska līmeņa pasākums, kuram ir liela ietekme Baltijas jūras reģiona tūrisma un kultūras jomā. Forums notiek reizi gadā un aktivizē tūrisma pakalpojumu apmaiņu reģionā – Baltijas valstu tūrisma pārstāvji ārvalstu profesionāļiem prezentē aktuālos tūrisma produktus, pakalpojumus un kultūras notikumus, kā arī plānoto reģiona attīstību.

Pirmo reizi – tieši "Balttour 2014" forumā – notiks Baltijas valstu valdības un tūrisma nozares asociāciju vadītāju, vēstnieku un tūrisma profesionāļu diskusija par šī gada oktobrī XII Eiropas Tūrisma forumāparakstīto protokolu – Par grozījumiem Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdības nolīgumā par sadarbību tūrisma jomā. Parakstītais dokuments ne tikai apliecina līdzšinējo savstarpējo sadarbību, bet arī nosaka skaidru nākotnes perspektīvu.

Lai veicinātu Baltijas valstu integrāciju starptautiskajās tūrisma aktivitātēs, tiek plānots dibināt kopīgus Baltijas tūrisma informācijas birojus un iecelt kopīgus tūrisma pārstāvjus attiecīgajās un trešajās valstīs. Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs norāda, ka arvien lielāka uzmanība tiks pievērsta Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kā vienota tūrisma galamērķa popularizēšanai ārvalstu tūrisma tirgos, kur jau izsenis komunikācijā tiek izmantots zīmols "Baltija". Baltijas valstis šo valstu tirgos tiks virzītas kā vienots tūrisma produkts.

""Balttour" forums ir lieliska izdevība apspriest līdz šim neizmantotās iespējas kopīgu Baltijas tūrisma produktu veidošanā un popularizēšanā paplašinātā – Eiropas un NVS valstu mērogā. Forumā apmainīsimies ar pieredzi, kāda jau šobrīd uzkrāta mūsu sadarbībā, un diskutēsim par jautājumiem, kas saistās ar nākotnes attīstību," uzsver Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs.

"Balttour 2014" forums norisināsies trīs dienas, un tā laikā notiks profesionāļu darba tikšanās seminārs, tūrisma produktu un galamērķu prezentācijas, diskusijas un pārrunas par tūrisma pakalpojumu kvalitātes kritērijiem, jaunām industrijas nišām, kā, piemēram, medicīnas tūrismu, tūrisma mārketingu. Foruma programmu skatiet: http://ej.uz/ew1d

"Balstoties uz "Balttour" biznesa foruma iepriekšējo divu gadu veiksmīgo pieredzi, turpinām attīstīt tūrisma profesionāļu pasākumu, kas nodrošina efektīvu pārdošanas un pirkšanas platformu, organizējot tūrisma profesionāļu diskusijas un piedāvājot neformālus pasākumus kontaktu veidošanai," stāstaLatvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Pirmajā foruma dienā – 6. februārī – līdztekus diskusijām norisināsies kontaktbirža jeb darba seminārs, kurā tūrisma uzņēmumi ir aicināti prezentēt savus tūrisma produktus un pakalpojumus, dibināt jaunus kontaktus un vienoties par darījumiem. Vakarā foruma dalībnieki tiek aicināti uz "Live Riga" pieņemšanu, kas notiks jaunajā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā "Gaismas pils", kas ir viens no "Rīga 2014 – Eiropas Kultūras galvaspilsēta" simboliem.

7. februārī foruma dalībnieki apmeklēsBaltijas nozīmīgāko tūrismaizstādi-gadatirgu "Balttour 2014", savukārt 8. februārī dosies izbraukuma tūrēs, lai savām acīm ieraudzītu Latviju un tās tūrisma produktus. Tūrisma produktu spektrs plānots visai plašs – sākot ar vēstures un kultūras tūrisma piedāvājumu un beidzot ar mūsdienās tik populāro gastronomisko tūrismu. Vairāk: www.balttour.lv/forum

Forumu rīko starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus "Balttour" organizatori – Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru, Rīgas domi, "Live Riga", Krievijas Tūrindustrijas savienības Baltijas nodaļu, aviokompānijā "airBaltic" un "UTair", viesnīcām – "Riga Astor Hotel" un "Avalon Hotel". Tehnoloģiju partneris – ceļojumu aģentūra "FTB Latvia – A/S Estravel" filiāle Latvijā.

Izziņai!

"Balttour 2013" forumā piedalījās 330 tūrisma profesionāļi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas un citu valstu amatpersonas, tūrisma uzņēmumu vadītāji un profesionālo organizāciju pārstāvji.

Papildu informācija:

Aiga Kupre-Vociša, "Balttour" sabiedrisko attiecību projekta vadītāja

Tālr.: (+371) 26591588, e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv

 

Astrīda Trupovniece, ALTA izpilddirektore

Tālr.: (+371) 67210065, e-pasts: alta@alta.net.lv

 

Inese Libere, mediju koordinatore

Tālr.: (+371) 9450037, e-pasts: inese.libere@bt1.lv


Skatīt citas ziņas ...