Laipni lūdzam ''Balttour 2014''!

16.01.2014

No 7. līdz 9. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 21. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2014”, kas aicinās izmēģināt jaunās tūrisma sezonas labākos un izdevīgākos piedāvājumus Latvijā, Baltijā un visā pasaulē!


"Balttour 2014" divās hallēs "Apceļo Latviju!" un "Atklāj pasauli!" varēs apskatīt vairāk nekā 450 stendus, kuros savus aktuālākos piedāvājumus prezentēs ap 700 tūrisma uzņēmumu no Latvijas, Itālijas, Izraēlas, Krievijas, Slovākijas, Spānijas, Taizemes, Turcijas, Tunisijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vjetnamas, Ganas un citām tikpat kolorītām valstīm.

Kopumā izstādē piedalīsies vairāk nekā 38 valstu tūrisma aģentūras, operatori, viesnīcas, transporta kompānijas un citi ar tūrismu saistīti uzņēmumi, kas sevi prezentēs gan nacionālajās, gan atsevišķu kompāniju ekspozīcijās. Plānots, ka izstādi trīs dienu laikā apmeklēs ap 30 000 interesentu.

"Esam gandarīti, ka "Balttour" ir Baltijas nozīmīgākais tūrisma notikums! Priecājamies par izstādes stabilo apjoma pieaugumu un satura kvalitatīvo attīstību. Pirms trīs gadiem izraudzītais ceļojumu izpārdošanas formāts sevi ir attaisnojis, un šobrīd "Balttour" ir ļoti gaidīts un vajadzīgs tūrisma industrijas notikums – gan izstādes apmeklētājiem, gan tās dalībniekiem," uzsver Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Atklāj pasauli!
Arī šogad halle "Atklāj pasauli!" pārsteigs ar bagātīgu un vēl nebijušu ārvalstu ceļojumu piedāvājumu par izdevīgām cenām. Būs gan Latvijas ceļotāju vidū tradicionālie galamērķi, gan vēl neierasti piedāvājumi un nebijuši maršruti.

Pirmo reizi "Balttour" piedalīsies dalībnieki no lielākās jūrasbraucēju nācijas Portugāles un karaliskās Lielbritānijas. Pēc vairāku gadu pārtraukuma baudīt sauli Melnās jūras krastā aicinās tūrisma industrijas pārstāvji no saulainās Gruzijas.

Kaimiņzemju vilinājums
Šogad izstādē piedalīsies milzum liels dalībnieku skaits no kaimiņvalstīm – Igaunijas un Lietuvas, kopā vairāk nekā 40 tūrisma uzņēmumu. Igaunijas tūrisma pārstāvji apmeklētājus aicinās izbraukt ledus ceļus, sastapt īstus lāčus un lūšus, iepazīt viduslaiku pilis, savukārt lietuvieši – doties uz Kuršu kāpu, paviesoties jūras muzejā un delfinārijā.

Eksotika un saule
Kalnu un Sahāras tuksneša ieskautā Tunisija izstādes apmeklētājus aicinās izbaudīt Āfrikas eksotiku, siltumu un kultūru, bet flamenko dzimtene Spānija vilinās apceļot saulainās Vidusjūras piekrastes. Palutināt sevi ar 358 saulainām dienām gadā, piedalīties kamieļu sacīkstēs un nodoties iepirkšanās priekiem vareno debesskrāpju pilsētā Dubaijā izstādē piedāvās tūrisma firmas no Apvienoto Arābu Emirātiem.

Izvēlies savu ceļošanas veidu un esi drošs!
Populārākie transporta uzņēmumi jūs iepazīstinās ar visdažādākajām ceļošanas iespējām un piedāvās izvēlēties Jums visērtāko ceļošanas veidu, vai tas būtu aviotransports, autobuss, prāmis, vai pat kruīza kuģis! Izstādē piedalīsies Latvijas tūrisma aģentūras, kas piedāvās gandrīz visu pasaules lielāko kruīzu kompāniju pakalpojumus!

"Balttour 2014" apmeklētāju ērtībām būs ierīkots arī īpašs stends, kurā Latvijas Ārlietu ministrijas speciālisti informēs par drošību ceļošanas laikā Jūsu izvēlētajā valstī.

Daudzveidīga atpūta katrā Latvijas novadā
"Atklāj Latviju no jauna!” – ar šādu devīzi apmeklētāji draudzīgi tiks sagaidīti hallē "Apceļo Latviju!", kur plaši būs pārstāvēti visi četri Latvijas novadi un Rīga, izceļot mums tik raksturīgo un tūristiem pievilcīgo kolorītu. Katrs novads prezentēs tūrisma un atpūtas iespējas, tradīcijas, pasākumus, kā arī piedāvās iegādāties katram reģionam raksturīgos ēdienus un amatnieku darinājumus.

Kurzemnieki iepazīstinās ar ievērojamākajām dabas, vēstures un kultūras bagātībām, aicinās izbaudīt viļņus sērfotāju paradīzē Pāvilostā, apskatīt stāvkrastus un dabas liegumus, kā arī nogaršot vietējo vīndaru, zvejnieku un maiznieku veikumu. Turpinot ceļu izstāžu hallē, nonāksiet kalnainās Vidzemes ekspozīcijā, kuras dalībnieki šogad piedāvās kompleksus tūrisma produktus un maršrutus. Latgalieši pārsteigs ikvienu gardēdi, iepazīstinot ar gastronomiskā tūrisma iespējām. Arī zemgalieši izstādes apmeklētājiem ir sagatavojušo īpašu pārsteigumu, ko pagaidām tur lielā noslēpumā.

Nāc, laimē un ceļo!
Izstādes apmeklētāji veiksmi varēs izmēģināt "Balttour" loterijās un laimēt iespaidīgas un ar ceļošanu saistītas balvas, piemēram, divu nedēļu ceļojumu uz Dievu salu Bali vai neaizmirstamu kruīzu pa Vidusjūru.

Lieliska atmosfēra
Visās trīs izstādes dienās uz "Balttour" skatuves uzstāties dažādi pašdarbības kolektīvi. Mākslinieki vedinās ļauties trakulīgiem deju un dziesmu ritmiem – sākot no senās ēgiptiešu nacionālās dejas tanuras līdz pat vecmāmiņu aerobikai. Savukārt Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs rūpēsies par jautrāko latvisko tradīciju demonstrējumiem. Pirmajā izstādes dienā tiks godināts arī titula "Gada cilvēks tūrismā 2013" ieguvējs. Pasākumu programmu skatiet: www.balttour.lv

"Balttour" biznesa forums
Jau trešo gadu izstādi atklās lietišķais ievadpasākums – "Balttour" forums, kurā šogad tiksies vismaz 350 tūrisma profesionāļu no vairāk nekā 15 Eiropas un Centrālāzijas valstīm. "Balttour" forums notiks no 6. līdz 9. februārim Rīgā. Vairāk info: www.balttour.lv/forum

"Balttour 2014" izstādi un forumu organizē Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ar Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras atbalstu. Partneri: Rīgas dome, "airBaltic", "Live Riga", "Lauku ceļotājs", Krievijas Tūrisma industrijas savienības Baltijas nodaļa, Baltkrievijas Republikas Nacionālā tūrisma aģentūra, "Avalon Hotel", "Astor Riga Hotel", "BalticTravelnews.com" , "TourOut.ru", "Profi.Travel" .


Darba laiks:
7. februārī plkst. 10.00–19.00
8. februārī plkst. 10.00–18.00
9. februārī plkst. 10.00–17.00

Uzmanību!
Laiks profesionāļiem – 7. februārī 10.00–13.00

Biļešu cenas:
Profesionāļu laikā – EUR 12 (7. februārī 10.00–13.00)
Pieaugušajiem – EUR 5
Skolēniem, pensionāriem – EUR 3,50
Ģimenes biļete (2 + 1) – EUR 10
ja ir vairāk bērnu – EUR 1,50 (par katru)
Bērniem līdz 7 g. v. – bez maksas!


Skatīt citas ziņas ...