No 16.-25. janvārim norisināsies Berlīnes "Zaļā nedēļa"

12.01.2015

No 16.-25. janvārim norisināsies Berlīnes "Zaļā nedēļa", kas ir lielākā un pazīstamākā pārtikas produktu izstāde pasaulē un notiek ik gadu. Šogad pirmo reizi izstādes partnervalsts ir Latvija un arī „Lauku ceļotājs” atradīsies tūrisma stendā. Aicinām apmeklēt Latvijas uzņēmumu kopstendu 650 m² platībā hallē 8.2, ko organizē Zemkopības ministrija un nodibinājums "Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai". Pasaules valstu nacionālajos stendos  apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar to īpašajiem pārtikas produktiem, tradīcijām un kultūru.


 

Tradicionāli partnervalsts „Zaļajā nedēļā” sevi prezentē nacionālajā kopstendā,  demonstrējot tās uzņēmumu ražoto produkciju.  

Šogad Latvijas kopstendu veidos pieci tematiskie bloki:
1) „Pļavā” prezentēs un tirgos graudaugu, piena un gaļas nozaru produktus;

2) „Amatniecībā” prezentēs un tirgos Latvijas amatnieku izstrādājumus;

3) „Ēdināšanā” un „Tūrismā” notiks izstādes apmeklētāju ēdināšana, atradīsies Latvijas Banka, Valsts akciju sabiedrība „Latvijas Pasts”, A/S "AirBaltic" un Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”, kas apmeklētājus informēs par tūrisma un atpūtas iespējām Latvijā izmantojot gan savus materiālus, gan Tūrisma attīstības valsts aģentūras, gan Rīgas tūrisma biroja materiālus;

4) „Pieņemšanas mājā”, „Dārzā un dravā” un „Zivju sētā” prezentēs un tirgos zivsaimniecības nozaru produktus, medu un citus produktus. Pieņemšanas mājā notiks oficiālas tikšanās amatpersonām un nozaru pārstāvjiem.

5) „Mežā” savu produkciju un pakalpojumus demonstrēs Latvijas kokrūpnieku un mežsaimnieku produkti.

Mēs "Lauku ceļotājs" izstādes apmeklētājus iepazīstināsim ar Latvijas lauku piedāvājumu. Stendā būs pieejami 6 mūsu ceļveži - ceļvedis "Go local", "Kulinārā karte", brošūra "Latviešu ēdieni un dzērieni", karte "Latvijas garšas", "Baltijas velo karte" un karte "Vērts redzēt".

Izstādes apmeklētājiem esam sarūpējuši arī dažādus gardumus un labumus - varēs nobaudīt Latvijas pļāvās vāktās zāļu tējas un iejaukt savējo,  nogaršot no 24 zālītēm pēc senām receptēm gatavoto slaveno alkoholisko “Melno balzāmu”, cienāsim ar  gardām “Laimas” šokolādes konfektēm, bet loterijā varēs laimēt SPA paketes Latvijas muižās un viesnīcās, kā arī būs pieejami dažādi suvenīri ar "Lauku ceļotāja" logo.

Speciāli "Zaļajai nedēļai" esam radījuši pastkartes ar 26 dažādiem dizainiem - Latvijas ainavām, gardumiem, tradīcijām, amatniecības darīnājumiem un latviskām zīmēm. Pastkartes sadarbībā ar "Latvijas Pastu" būs iespējams nosūtīt izmantojot īpašo “Zaļās nedēļas” pastu, kas atradīsies Latvijas stendā. Pastkartes nosūtīšanai būs iespējams izmantot "Latvijas pasta" veidoto pastmarku ar Latvijas zilo govi, kas izveidota par godu "Zaļajai nedēļai".

Esam sagatavojuši arī video materiālu, kas atspoguļo ražojošās un tūrismam atvērtās  lauku saimniecības: https://www.youtube.com/watch?v=OHJvjSDXS9k

Sīkāka informācija par "Zaļo nedēļu" atrodama te: http://www.gruenewoche.de/

Turpināsim jūs informēt par jaunumiem no izstādes!


 


Skatīt citas ziņas ...