Pieņemtas izmaiņas Alkoholisko dzērienu aprites likumā

05.03.2015

Ir pieņemtas izmaiņas Alkoholisko dzērienu aprites likumā! Šie grozījumi tika panākti pēc "Lauku Ceļotāja" iniciatīvas sadarbojoties ar Zemkopības Ministriju tos iesniedzot Saeimas Tautsaimniecības komisijā.

Šodien Saeima pieņēma likuma izmaiņas, kas paredz, ka alkohola tirgotājiem, tirgojot alkoholiskos dzērienus, nebūs jāveic video novērošana.

Mazajiem Latvijas alkoholisko dzērienu ražotājiem ir atcelts aizliegums tirgot alkoholu telpās, kas mazākas par 20 m2, tas nozīmē, ka Latvijas mazo ražotāju alkoholiskos dzērienus varēs pārdot arī, piemēram, mazos suvenīru veikaliņos.


Atgādinām, ka līdz šim bija spēkā Alkoholisko dzērienu aprites likuma noteikumi, kas paredz, ka alkoholisko dzērienu tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā un pircēju individuālās apkalpošanas vietā nodrošināma nepārtraukta videonovērošana, videoieraksta veikšana reālā laika režīmā un tā saglabāšana vismaz septiņas dienas pēc ierakstīšanas. 

Šī likuma prasība ievērojami apgrūtināja mazo lauku ražotāju  uzņēmējdarbību, liedzot pārdot pašražota vīna pudeli tūristam līdzi nešanai.

Paldies visiem, kas ieguldīja darbu, lai tiktu veiktas šīs likuma izmaiņas un paldies Saeimas Tautsaimniecības komisijai, kas pieņēma šos likuma grozījumu!


Skatīt citas ziņas ...