Jauns dizains un funkcionalitāte Lauku ceļotāja mājas lapai

28.05.2015

Mūsu mājas lapa ieguvusi jaunu dizainu, esam uzlabojuši tās funkcionalitāti un izveidojuši lapas mobilo versiju. Jaunais www.celotajs.lv  dizains ir draudzīgs mobilajām ierīcēm, tas izmanto šobrīd visstabilākās un visizplatītākā interneta tehnoloģijas (bootstrap, jquery). Asociācijas valde, tiekoties sēdē, atzinīgi novērtēja mājas lapas jauno dizainu kā mūsdienīgu un lietotājam draudzīgu, iesakot veikt arī nelielas izmaiņas.


Pirms kāda laika ziņojām, ka “Lauku ceļotājam” ir jauns logo, kas pamazām nomaina veco simboliku mūsu mājas lapā, visos mārketinga izdevumos un citur. Asociācijas biedri ir aicināti lejuplādēt jauno logo un izmantot to savās mājas lapās un citos mārketinga materiālos. Jaunie logo lejuplādējami rastra un vektoru formātā http://www.celotajs.lv/lv/c/prof/brands.
Lai pareizi lietotu jauno vizuālo identitāti, ir izstrādāta Zīmola grāmata un rekomendācijas. Arī iespieddarbiem tagad ir vienotas vadlīnijas, lai visi “Lauku ceļotāja” izdevumi sekotu vienotam stilam un būtu labāk atpazīstami.

Vienkāršāks dizains ir m.celotajs.lv  mobilai lapas versijai. Tajā pieejamas svarīgākās informācijas sadaļas: Jaunumi, Karte, Meklēšana, Objekta apskate.

Esam uzlabojuši arī mājas lapas funkcionalitāti. Tagad tā ir integrēta ar sociālajiem tīkliem (visu informāciju var “šārēt” un “laikot”) un RSS, ko bieži izmanto žurnālisti, lai saņemtu jaunumus. Lauku labumu sadaļa ir pievienota datu bāzei. Ir veikti dažādi Ceļojumu maršrutu uzlabojumi (GPS koordinātes, saistītie objekti maršrutā atverami no kartes). Katram objektam datu bāzē – naktsmītnei, Lauku Labumu saimniecībai – ir izveidota sava jaunumu sadaļa un akcijas. Objektu profilos saglabājas visa informācija par akcijām, piemēram, Atvērtās Dienas Laukos, un pasākumiem, kurus saimniecība rīkojusi, tādā veidā klientiem ir ieskats par iespējām, īpašajiem piedāvājumiem. Kartē ir uzlabojumi – filtrēšana. Tūrisma objektus tajā var meklēt pēc nosaukuma vai pa veidiem: naktsmītnes, Lauku Labumi, kultūrvēsturiskas vietas, dabas vietas. Iespējams atlasīt arī pēc piktogrammām pa specializācijām vai piedāvātajiem pakalpojumiem.

Saimniekiem tagad ir nodrošināta pieeja sistēmai tiešsaistē, lai varētu atjaunot savu informāciju un ievietot ziņas par akcijām. Lai reģistrētos sistēmā atveriet saiti http://www.celotajs.lv/lv/user/register un ievadiet savu reģistrācijas informāciju. Reģistrācijas gaitā bez Jūsu pieslēguma vārda un kontaktinformācijas Jums būs arī jānorāda, ka esat saimnieks un vēlaties turpmāk veikt izmaiņas vienā vai vairākos objektos. Pēc reģistrācijas informācijas saņemšanas mēs pārbaudīsim Jūsu reģistrācijas informāciju un aktivizēsim kontu. Pieeja Jūsu profilam būs saitē http://www.celotajs.lv/lv/user/home vai vienkārši dodoties uz www.celotajs.lv un izvēloties opciju “Pieslēgties”. Profila sadaļā “Jūsu objekti” Jūs atradīsiet objektus un iespēju tiem veikt izmaiņas un ievadīt akcijas. Jūsu veikto izmaiņu pieprasījumu pēc izmaiņu veikšanas saņems Lauku Ceļotāja operators, kas tās apstiprinās un tad tās parādīsies pie Jūsu objekta informācijas.

 

Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests
Mārketinga kampaņa lauku tūrisma popularizēšanai

Skatīt citas ziņas ...