3. Latvijas Lauku kopienu parlaments "Visai Latvijai jādzīvo!"

08.05.2017

Aicinām līdzdarboties, dalīties ar savu viedokli un pieredzi, piedaloties 3.Latvijas Lauku kopienu parlamentā "Visai Latvijai jādzīvo!", kas šogad notiks no 15. līdz 18.jūnijam Kandavā!

3. Latvijas Lauku kopienu parlamenta centrālā tēma ir "Latvijas vērtības, Latvijas lauku vērtības: vakar, šodien un rīt", kas ļaus palūkoties Latvijas skaistumā ne tikai pagātnes aspektā un šodienā, bet arī akcentēs to, kādas vērtības vēlamies atstāt nākotnei. Pasākuma laikā mēs kopā Latvijas lauku kopienu pārstāvjiem, politikas veidotājiem un attīstības organizāciju pārstāvjiem veidosim kopīgas diskusijas un iespējamos risinājumus lauku attīstībai par šādiem jautājumiem:

- Vērtībās balstīta lauku attīstība;
- Latvijas lauki šodien;
- Vai Latvijas lauki ir pagātne?;
- Latvijas lauku nākotne.

Kļūsti par daļu no šī procesa, līdz 12. maijam piesakot savu dalību te: ej.uz/3LLKP. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām savu dalību pieteikt pēc iespējas ātrāk. Plašāk par pasākumu: www.laukuforums.lv.

 


Lauku kopienu parlamenta kulminācija būs 17.jūnijs, kad tiks prezentēta iepriekšējās dienās izstrādātā vīzija un tālākais rīcības plāns lauku nākotnes veidošanai, iekļaujot lauku kopienu un politikas veidotāju apņemšanos konkrētām rīcībām nākamajos divos gados un ilgtermiņā. Pēc tam dalībnieki aicināti piedalīties pieredzes braucienos pa Kandavas un citiem Kurzemes novadiem, izzinot kopienu un uzņēmēju iniciatīvas.

Latvijas Lauku kopienu parlamentā aicinām piedalīties ikvienu lauku iedzīvotāju, vietējo kopienu līderus, nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, deputātus, attīstības jautājumu speciālistus, ministriju pārstāvjis un politikas veidotājs -  ikvienu, kurš ir gatavs līdzdarboties kvalitatīvas dzīves veidošanā mazajās pilsētās un lauku reģionos.

Dalība Lauku kopienu parlamentā ir bez maksas. Dalībnieki paši tiek aicināti nodrošināt nokļūšanu uz Kandavu, naktsmītnes un pusdienas, tomēr organizatori ir parūpējušies par jūsu ērtību, apkopojot pieejamās iespējas un izdevīgu piedāvājumu dažādām vēlmēm.

Latvijas Lauku kopienu parlaments notiek reizi divos gados un tā mērķis ir kopīgi rast veiksmīgus risinājumus, kā arī jaunas iespējas lauku attīstībai, veicinot dažādu iesaistīto pušu sadarbību vietējā, reģionālā un nacionālā mērogā. Lauku kopienu parlamenta darbības princips balstās un līdzvērtīgu dialogu/diskusiju starp kopienu pārstāvjiem un politikas veidotājiem.

Pirmais Latvijas Lauku kopienu parlaments notika 2013. gada jūnijā Preiļos. Savukārt, Otrais Latvijas Lauku kopienu parlaments, kas notika 2015.gada jūnijā Līgatnē rosināja sadarbību, pārliecību par aktīviem laukiem un rīcības plānu līdz 2017. gadam.

Pasākuma programma

 

Kontakti:
Kristaps Gušča, Latvijas Lauku forums 
E-pasts: kristaps@llf.partneribas.lv, tel. 28667673

Latvijas Lauku forums (LLF) ir nacionāla mēroga nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2004. gadā. Biedrības misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai Latvijas lauki kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. LLF darbojas 69 biedru organizācijas. Vairāk par LLF: www.llf.partneribas.lv
 
Latvijas Lauku kopienu parlamentu „Visai Latvijai jādzīvo! – Lauku nākotnes ceļa izstrāde” organizē Latvijas Lauku forums sadarbībā ar Kandavas partnerību un Kandavas novada pašvaldību. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekta līguma Nr.2017.LV/NVOF/DAP/MAC/029/01.

Picture


Skatīt citas ziņas ...