„Lauku Ceļotājs“ aicina pieteikties dalībai kulinārajā ceļā „Livonijas garša“!

02.10.2017

Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku Ceļotājs" un Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar igauņu partneriem ir uzsākuši kulinārā ceļa "Livonijas garša" tīkla izveidi. Tas ir nākamais solis zīmola „Latviešu virtuve“ un tūrisma maršruta „ViaHanseatica“ attīstībā. Kulinārajā ceļā plānots iesaistīt aptuveni 250 mazo pārtikas ražotāju un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju no abām valstīm.

Projekta mērķis ir stiprināt Latvijas un Igaunijas kopīgā kulinārā mantojuma identitāti un popularizēt Livonijas laika ietekmi mūsdienu igauņu un latviešu ēdienos.

Šī kulinārā ceļa dalībnieki – tūrisma/ēdināšanas uzņēmumi un vietējie pārtikas ražotāji -  veicina vietējā reģionā audzēto sastāvdaļu izmantošanu pārtikas produktu un ēdienu gatavošanā un iepazīstina ar reģiona kulinārajām tradīcijām, kas bieži vien nāk no Livonijas laikiem.

Viens no ieguvumiem tīkla dalībniekiem ir daudzpusīgas mārketinga aktivitātes, tajā skaitā dalībnieku prezentācija kopīgajos reklāmas materiālos, mājas lapā, sociālajos tīklos, tiešais mārketings, popularizēšana tūrisma gadatirgos utt.

Otrs šī tīkla izveides mērķis ir atbalstīt ciešāku sadarbību starp vietējiem tūrisma/ēdināšanas uzņēmumiem un pārtikas ražotājiem, kā arī sniegt jaunas zināšanas par produkta izstrādi, mārketingu un citām pārtikas ražotājiem un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem svarīgām tēmām.


Dalības kritērijus atradīsiet šeit:

Kritēriji vietām, kuras atvērtas apmeklētājiem noteiktā darba laikā. 

Kritēriji vietām, kuras atvērtas apmeklētājiem tikai pēc iepriekšējas pieteikšanās. 

Lai pieteiktos dalībai kulinārā ceļa „Livonijas garša“ tīkla veidošanā, lūdzu, aizpildiet elektronisko pieteikuma anketu.

 

Lai informētu par kulinārā ceļa „Livonijas garša“ ieceri, prasībām un ieguvumiem dalībniekiem, pieteikšanās iespējām, Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku Ceļotājs" trešdien, 1. novembrī, plkst. 10:00 aicina naktsmītņu, krodziņu, restorānu, lauku labumu veikaliņu saimniekus, pārtikas ražotājus un citus interesentus uz semināru Kurzemē viesu namā Garīkas. Semināra programmu atradīsiet šeit. Pieteikšanās: anna@celotajs.lv vai 29451717.

Vidzemes plānošanas reģions informācijas dienu Vidzemes novadu pārtikas ražotājiem un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem organizē otrdien, 17. oktobrī, plkst 11:00, Valmiermuižas alus virtuvē. Pieteikšanās: www.vidzeme.lv vai pa tālr. 29 334 753.


Vairāk informācijas par projektu un dalību tajā: Inese Riekstiņa, inese@celotajs.lv, T. +371 29 462 024

Projekts “Livonijas kulinārais ceļš” īstenots “Interreg Estonia-Latvia” programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.
Augstākminētā publikācija atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.


Skatīt citas ziņas ...