Vēsturiska mantojuma agrotūrisma produkts

19.03.2018

Esam izveidojuši un sākam popularizēt tūristiem jaunu produktu - vēsturiskais mantojums agrotūrismā  http://www.celotajs.lv/agriheritage. Tās ir ražojošas lauku saimniecības, muzeji, muižas, tehnikas kolekcijas un citi, kas iepazīstina ar saimniekošanas vēsturi laukos no seniem laikiem līdz mūsdienām. Vēsturiskais mantojums agrotūrismā ir zemkopības, lopkopības, dārzkopības, zvejniecības, amatniecības attīstības stāsts caur dažādiem vēstures posmiem un dzimtu pieredzi.



Šobrīd vairāk kā 80 lauksaimniecības vēsturiskā mantojuma saimniecības atpazīstamas pēc piktogrammas ar akas simbolu. Saimniecības apvienotas 10 tūrisma maršrutos Latvijā un Lietuvā. Plašāka iepazīšanās ar daudzam no šīm saimniecībām 4.-6. maijā, kad notiks akcija Atvērtās Dienas Laukos

 

Projekts “Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” (Agriheritage, LLI-65) tiek realizēts Eiropas Savienības Interreg V-A Latvija – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros no Eiropas reģionālā attīstības fonda.
 

Šī publikācija sagatavota ar Eiropas Savienības atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Latvijas Lauku Tūrisma Asociācija "Lauku ceļotājs" un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.


Skatīt citas ziņas ...