Kā esam ceļojuši Latvijā 100+ gados

04.09.2018

Kā nelielu velti Latvijai 100 gadu jubilejā „Lauku ceļotājs” sagatavojis informatīvu materiālu par to, kā esam ceļojuši iepriekšejos laikos – 100+gados. 

Izdevuma vienā pusē atrodama Latvijas karte ar populārām tūrisma vietām vēstures kontekstā, bet otrā pusē – dažādi ar ceļošanu saistīti fakti, sākot no aizvēstures līdz mūsdienām, kā arī īss „Lauku ceļotāja” darbības vēsturiskais apskats. Izdevums nepretendē uz akadēmiska vēstures materiāla statusu, taču aicina ikvienam izpētīt savas dzimtas, pagasta, novada vai pat reģiona ceļošanas un tūrisma vēsturi.


Pirmajā mirklī šķiet, ka laikā starp divām revolūcijām un Pirmo pasaules karu cilvēkiem ir bijušas citas prioritātes un ceļojumi nav bijuši ikdienas „darba kārtības” jautājums, taču tieši tad ir tapuši mūsdienās pazīstami tūrisma objekti, ir iznākuši tūrisma ceļveži un kartes, dibinātas tūrisma biedrības, izdoti regulāri preses izdevumi, darbojušies populāri kūrorti, un, neskatoties uz salīdzinoši ierobežotām transporta iespējām, ceļojumi noritējuši, sākot no Kurzemes piekrastes līdz pat Rāznas ezeram un vēl tālākiem Latvijas nostūriem. Šobrīd ir savākts bagātīgs faktu un foto materiāls, un šajā procesā saņēmām lielu atbalstu no tūrisma informācijas centriem - paldies! Rezultātā ir tapis  materiāls, kur ļoti koncentrētā veidā tiek atspoguļoti interesanti fakti par Latvijas tūrisma vēsturi simts gadu griezumā.

Karte izdota latviešu valodā. Pieejama lejupielādējot pdf formātā https://www.celotajs.lv/lv/p/view/LVturisms100_karte. Vai drukātā versijā to pirmo reizi saņemt varēs pasākumā “Lauk ienāk pilsētā” 8.septembrī Krastmalā http://flla.lv/LaukiIenakPilseta/  “Lauku ceļotāja” stendā.


Skatīt visas ziņas par "Latvijas Valsts simtgade"

Skatīt citas ziņas ...