Ar autobusu un vilcienu pa Latvijas valstiskuma veidošanās ceļiem!

28.10.2018

Strauji tuvojas Latvijas simtā dzimšanas diena, to gaidot šī gada laikā esam izveidojuši jaunus maršrutus īpaši Latvijas apceļošanai un iepazīšanai un izdevuši tūrisma karti "Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi" ar  septiņiem maršrutiem, kas aizvedīs Jūs cauri visai Latvijai un mūsu valsts vēsturei.  Šie ceļi ir Latvijas kultūras koridori - Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras. Katrs no tiem ļauj iepazīt Latvijas vēstures pagriezienus, personības, vietas un notikumus, kas sekmējušas valsts nodibināšanu un nacionālās identitātes veidošanos.

Šajos maršrutos aicinām doties vēl šoruden, Latvijas gadadienai tuvojoties,  izbaudot vēl Latvijas krāšņo rudeni, ainavas un iepazīstot visdažādākās liecības par to, kā veidojusies un attīstījusies mūsu valsts. Šoreiz īpaši aicinām ceļot ar sabiedrisko transportu.

29. oktobra Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidentes Asnātes Ziemeles un Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja Kristiāna Godiņa intervija par ceļošanu ar sabiedrisko transportu LNT rīta raidījumā "900 sekundes".


Šoruden esam uzsākuši kopīgu sadarbību ar "Autotransporta Direkciju", lai uzlabotu un veicinātu Latvijas iepazīšanu un apceļošanu tieši ar sabiedrisko transportu - autobusu un vilcienu.  Ceļošana ar sabiedrisko transportu ļauj iepazīt mazpilsētas, lauku reģionus, satikt vietējos iedzīvotājus un izbaudīt jaunus iespaidus.

Pie katra no 7 valstiskuma veidošanās ceļiem atrodama prakstiska informācija - maršruta sadalījums pa dienām, veicamie attālumi, katras dienas apskates vietas, foto galerija, kā arī vietējo stāsti un atmiņas par vēsturiskajiem notikumiem. Sniegta arī par to, kur paēst, pārnakšņot, kā sazināties ar apskates vietu un naktsmītņu saimniekiem.  Pie katra ceļa atradīsi sarakstu ar autobusu un vilcienu maršrutiem, kas Tevi aizvedīs pa katru no ceļiem - sabiedriskā transporta veidu, maršrutus un to pakalpojumu sniedzējus, kā arī noderīgus padomus ceļošanai ar sabiedrisko transportu, kas būtu jāzina pirms došanās ceļā - kur meklēt sabiedriskā transporta kustības grafikus, kā un kur iegādāties biļetes un kā ceļot kopā ar velosipēdu: https://www.celotajs.lv/lv/c/tour/tours/pubtrans/info

Jau šobrīd sabiedriskā transporta maršrutos - autobusos un vilcienos,  kas ved pa Latvijas valstiskuma ceļiem, ir izvietoti materiāli, kas mudina apceļot Latviju un pieejama informācija par šiem maršrutiem. 

 

Ja vēlaties iegūt drukātu karti, to varat saņemt "Lauku ceļotāja" birojā Kalnciema ielā 40., 3. stāvā, Rīgā, darba dienās no plkst. 09:00-17:00.
Kartes PDF versija. Karte pieejama latviešu, krievu, angļu un vācu valodās.

Maršruti izstrādāti ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.


Skatīt citas ziņas ...