Sasniedz Jūrtaku ar sabiedrisko transportu!

16.04.2019

Pārgājienu sezona jau rit pilnā sparā, tapēc Lauku ceļotājs kopā ar reģionālajiem partneriem, un sadarbībā ar Autotransporta direkciju, aicina šajā pavasarī – Sasniedz Jūrtaku ar sabiedrisko transportu! Kopā ieteikti 15 vienas dienas un 9 divu dienu pārgājienu maršruti, kurus ērti sākt un beigt, izmantojot sabiedrisko transportu. Transporta izejas un atgriešanās punkts dots Rīgā. Vienas dienas posmu sākumpunkti ir sasniedzami ar transportu no rīta un vakarpusē ir iespēja doties atpakaļ no galamērķa, savukārt, divu dienu maršrutu sākumpunkti ir sasniedzami pirmās dienas rītā, tiek piedāvātas iespējamās naktsmītņu vietas, un otrās dienas vakarā ir ērti atgriezties. Iepazīsties ar maršrutiem šeit (spiežot uz attiecīgās dienas pieejams detalizēts posma apraksts):

>>> Vienas dienas maršruti
>>> Divu dienu maršruti

 

Mājaslapa: jurtaka.lv

Jūrtakas ceļvežu lejupielāde: coastalhiking.eu/lv/c/publications

Facebook: facebook.com/jurtaka

Instagram: instagram.com/jurtaka/


Jūrtaka ir garākais pārgājienu maršruts Baltijā, kas stiepjas gar Latvijas un Igaunijas piekrasti 1200 km garumā, no kuriem 580 km ir Latvijā un 620 km Igaunijas teritorijā. Takas maršruts ir sadalīts 8 daļās – vienas dienas posmos. Katrai dienai ir pieejams detalizēts apraksts ar informāciju par apskates objektiem, posma ceļa segumiem, attālumiem, šķēršļiem un pieejamiem pakalpojumiem (ēdināšanas vietām, naktsmītnēm u.c.). Maršrutiem ir dažādas grūtības pakāpes, tāpēc ikviens var atrast sev piemērotāko variantu. Brīžiem taka ved pa smilšainu liedagu, brīžiem – pa akmeņiem un sīkiem oļiem nokaisītu pludmali. Reizēm tā līkumo cauri piejūras mežiem, piekrastes pļavām, vai piestāj zvejnieku ciematiņos.

Jūrtaka tapusi Igaunijas-Latvijas programmas no Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta “Pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā” ietvaros. Projekta mērķis: izveidot pārgājienu tūrisma maršrutu gar Baltijas jūras piekrasti no Latvijas dienvidrietumu robežas līdz Tallinai Igaunijā. Maršruts paredzēts kā ilgtspējīgs, dabas kultūrvidei un vietējai ekonomikai draudzīgs tūrisma produkts.

Projekta realizācijā sadarbojas 8 partneri – Kurzemes plānošanas reģions, Vidzemes tūrisma asociācija, Saulkrastu, Salacgrīvas un Carnikavas novadu pašvaldības, Rietum-Igaunijas tūrisma asociācija (Laane-Eesti Turism), Igaunijas Lauku tūrisma organizācija (MTU Eesti Maaturism) un Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” kā vadošais projekta partneris.

Pievienojies Jūrtakai, kur vien vēlies, atvadies, kad vēlies, un atgriezies, kad esi pēc tās noilgojies, jo Jūrtaka tevi gaida vienmēr!


Skatīt citas ziņas ...