"Rudzu ceļš" atvērtais seminārs un projektu partneru tikšanās "Caunītēs"

31.01.2020

30. janvārī Lauku ceļotājs, kopā ar rudzu maizes cepējiem un ēdinātājiem tikās Ozolnieku novada "Caunītēs" atvērtajā seminārā "Kulinārā tūrisma produkta “Rudzu ceļš” izveide un mārketings". Mēs iepazīstinājām ar mūsu plāniem nacionālā mēroga kulinārā tūrisma produkta "Rudzu ceļš" izveidē.

 

 


Pasākumā Raimonds Biedrītis no Grauda Spēks aizraujoši izstāstīja kā no vesela grauda tikt līdz savam maizes kukulītim - uzzinājām kādi ir graudu un maluma veidi, kā notiek maizes cepšana un kādas ir tendences klientu pieprasījumā. Un protams, kā veidot interesantu stāstu tūristam.
Ginta Dzerkale no Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta informēja, kāds būtu ejams ceļš - lai rudzu maizes kārtojums tiktu iekļauts Eiropas aizsargājamo ēdienu reģistros un kā tas palīdz tūrisma piesaistē. Savukārt Gunta Duka no Latvijas Maiznieku biedrība informēja kādi ir jaunumi rupjmaizes ražotāju jomā un kādas ir sadarbības iespējas ēdinātājiem ar ražotājiem.

Pasākuma otrā daļa tika veltīta "Rudzu ceļa" projekta partneru sapulcei, lai izrunātu padarītos darbus un noteiktu termiņus nākamā perioda darbiem. Praktiskajā darbnīcā projekta partneri apguva salinātās maizes cepšanu un Sandras Aigares vadībā iepazina kā pagatavot Rucavas kulināro mantojumu - pīlītes un plades, kuras tika celtas galdā kopā ar Rucavas balto sviestu. 

Nākamais atvērtais "Rudzu ceļa" seminārs tiks organizēts Malnavas "Dzīļu" maiznīcā Kārsavas novadā 7.04.2020

Prezentācijas:

Asnāte Ziemele, Lauku ceļotājs, Kulinārā tūrisma produkts “Rudzu ceļš” (PDF)

Gunta Duka, Latvijas Maiznieku biedrība, Rudzu rupjmaize – Latvijas sirds maize (PDF)

Bilžu galerija >>>


Skatīt citas ziņas ...