>> Brauciena programma. >>> Foto galeri ..." />

Dabas tūrisma izziņas brauciens Gaujas Nacionālajā parkā

10/09/2023

Šī gada 5.-6. oktobrī mēs - "Lauku ceļotāja" komanda ārvalstu dabas tūrisma operatoriem organizējām divu dienu izziņas braucienu pa Gaujas Nacionālo parku.

>>> Brauciena programma.
>>> Foto galerija.

Brauciena aprakstu lasīt zemāk.


Lai gan laikapstākļi neloloja – vējš locīja kokus un lija stiprāk kā pa jāņiem, tas izdevās pieredzes bagāts. Gājām pārgājienā pa Mežtaka - Forest trail (E11) - starptautisko garo distanču pārgājienu maršrutu, kas šķērso Gaujas Nacionālo parku visā garumā, lidojām ar Z-ĒRGLIS pāri iespaidīgajai Gaujas senlejai, Līgatnes dabas taku iemītniekus iepazinām Artas Krūmiņas vadībā, bet "Ziedlejās" baudījām pirts procedūras un izzinājām Latvijas ārstniecības augus, liekot mandalas, Evitas Lukinas vadībā.
Maltīti ieturējām tādās lieliskās vietās kā restorānā "Zeit" un "Pavāru mājā" Līgatnē, bet nakšņojām pie Baibas Stepiņas viesnīcā "Kārļamuiža", kur vakariņas mums pasniedza izcilais Latvijas pavārs Renars Purmalis, kurš gatavo dabā, izmantojot to, kas aug/dzīvo mūsu mežos, ūdeņos un pļavās.
Saņēmām pozitīvas atsauksmes, ka Latvija ir brīnišķīga dabas un cilvēku mazatklāta pērlē Eiropas ziemeļos, kuras dabas tūrisma pakalpojumu sniedzēji pēc operatoru solījumiem tiks iekļauti nākotnes maršrutos. Paldies mūsu lieliskajiem gidiem Valdis Čeičs un Santa Feodorova. Dabas tūrisma pakalpojumu sniedzējus Latvijā un Igaunijā esam apkopojuši un aprakstījuši šeit: https://balticnaturetourism.com/

Šis projekts atbalstīts Interreg Centrālās Baltijas programmas 2021-2027 projekta “Baltijas dabas tūrisms - Apvienotās Karalistes mērķa tirgus apgūšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Savienība.


See other news ...