Wir bieten zwei Routen zur Erkundung des Cidreweges an - Zentral-Vidzeme und Nord-Vidzeme Die Routen sind als Empfehlungen entwickelt worden, bei denen der Reisende Orte oder Produktionsbetriebe auswählen kann, die seinen Interessen entsprechen. Auf dem Weg zu unseren Cidre-Herstellern besuchen Sie auch das Pūre-Schokoladenmuseum, die Bäckerei Liepkalni, essen im Café Kukaburra köstlich zu Mittag, kaufen köstlichen Käse aus Lettland und leckeres Brot aus der Bäckerei Liepkalni in dem Laden „Ievas sieri“ in Pļaviņas. Es ist seit langem bekannt, dass köstliche Getränke und Speisen zu Wanderungen auf Naturpfaden dazugehören. In den Beschreibungen finden Sie Empfehlungen für Nationalparks, Seen und Naturpfade, die auf dem Weg sind, wenn Sie die Welt des Cidre erkunden.
Überblick | Details zur Tour |
---|---|
Lettland
Traveling through cider routeLatvia is the land of apples, so producing cider here is only natural! The ancient traditions of apple growing in our country, as well as the variety of high-quality apple cultivars, are key advantages of Latvia's cider culture. In our climate zone, it is challenging to grow good grapes for wine production, but the local conditions are particularly suitable for making apple cider. This is a natural consequence that local cider producers are increasingly mastering with excellence. The Cider Route will take you to various cideries in Latvia, as well as to restaurants and pubs that serve it. The Cider Route allows you to understand the specifics of Latvian cider, introducing you to the culinary traditions and cultural heritage of different regions. You will have the opportunity to meet the cider makers themselves, who run small farms, tend to the orchards, share about their work, and even let you participate in it. |
|
Lettland
Footprints of the Cider routeViens no labākajiem veidiem, kā iepazīties ar sidru, ir paviesoties kādā no sidra darītavām, kur klātienē var redzēt, kā sidrs tiek gatavots. Vairākas sidra darītavas piedāvā apmeklējumus, kuros sidrdari parādīs ražošanas procesu, ļaus nodegustēt savu produkciju un pastāstīs par to. Sidrdari pieņem apmeklētājus pēc iepriekšējas pieteikšanās. Rezervējiet savu apmeklējumu laikus, lai mazajās saimniecībās, kur bieži vien strādā tikai pati ģimene vai pāris darbinieku, sidrdari var paspēt apvienot tūristu uzņemšanu ar savu ikdienas darbu. Parasti sidra darītavas uzņem viesus visu cauru gadu, dažos gadalaikos ir iespējams vērot arī ražošanas procesu, tādēļ sidra darītavas apmeklējumam ieplānojiet apmēram 2 stundas. |