Maršruti

Piedāvājam divus maršrutus sidra ceļa iepazīšanai - centrālā Vidzeme un Ziemeļu Vidzeme. Maršruti ir izstrādāti ieteikumu formā, kur ceļotājs var izvēlēties savām interesēm atbilstošas vietas vai ražotnes.

Dodoties pie mūsu sidra ražotājiem, apciemo arī Pūres šokolādes muzeju, maiznīcu Liepkalni, paēd gardas pusdienas kafejnīcā Kukaburra, iegādā kādu gardu Latvijā ražotu sieru Pļaviņu veikalā Ievas sieri un gardu maizīti no Liepkalnu maiznīcas. Izsenis zināms, ka gardi dzērieni un ēdieni iet kopā ar Dabas takām. Aprakstos atradīsiet Nacionālo parku, ezeru, dabas taku ieteikumus, kuri ir pa ceļam izzinot Sidra pasauli.

 

Kas ir ceļo pats?
Pārskats Ceļojuma detaļas
N/A
2 dienas
Kopējie attālumi ar automašīnu 185 km
Latvija

Izzini Latvijas sidru!

Latvija ir ābolu zeme, tāpēc radīt sidru šeit ir dabiski! Senās ābolu audzēšanas tradīcijas mūsu zemē, kā arī kvalitatīvu šķirņu daudzveidība ir būtiska Latvijas sidra kultūras priekšrocība. Mūsu klimata zonā ir sarežģīti izaudzēt labas vīnogas, lai ražotu vīnu, toties vietējie apstākļi ir īpaši piemēroti, lai taptu ābolu sidrs. Tā ir dabiska likumsakarība, ko vietējie sidra ražotāji izmanto ar pieaugošu izcilību.

Sidra ceļš jūs aizvedīs uz dažādām Latvijas sidra darītavām, kā arī restorāniem un krodziņiem, kas ceļ to galdā. Sidra ceļš ļaus izprast Latvijas sidra specifiku, iepazīstinās ar kulinārajām tradīcijām un kultūras mantojumu dažādos reģionos. Jums būs iespēja tikties ar pašiem sidrdariem, kas vada nelielas saimniecības, rūpējas par dārzu, pastāstīs par savu darbu vai pat ļaus tajā piedalīties.  

Aktīvie sezonas mēneši4-10
N/A
2 dienas
Latvija

Pa Sidra ceļa pēdām

Viens no labākajiem veidiem, kā iepazīties ar sidru, ir paviesoties kādā no sidra darītavām, kur klātienē var redzēt, kā sidrs tiek gatavots. Vairākas sidra darītavas piedāvā apmeklējumus, kuros sidrdari parādīs ražošanas procesu, ļaus nodegustēt savu produkciju un pastāstīs par to.

Sidrdari pieņem apmeklētājus pēc iepriekšējas pieteikšanās. Rezervējiet savu apmeklējumu laikus, lai mazajās saimniecībās, kur bieži vien strādā tikai pati ģimene vai pāris darbinieku, sidrdari var paspēt apvienot tūristu uzņemšanu ar savu ikdienas darbu. Parasti sidra darītavas uzņem viesus visu cauru gadu, dažos gadalaikos ir iespējams vērot arī ražošanas procesu, tādēļ sidra darītavas apmeklējumam ieplānojiet apmēram 2 stundas.