Mr. Plūme sidra darītava gatavo sidru no izmeklētu šķirņu āboliem, kas audzēti pašu dārzā un vākti savvaļā, kā arī periju no rūpīgi izvēlētiem bumbieriem.
Vēsture
Māris un Dace Plūmes ar sidra darīšanu nodarbojas kopš 2010. gada, izmantojot gūto pieredzi labākajās Francijas un Austrijas sidra darītavās un eksperimentējot ar dažādām sidra un vīna gatavošanas metodēm.
Āboli
Augļu dārzā 1,5 hektāra platībā tiek audzētas retas un aromātiskas desertābolu šķirnes, jaunākie ābeļu selekcijas hibrīdi, Austrijas, Anglijas un vietējās bumbieru šķirnes perija ražošanai. Rudeņos saimnieki dodas "ābolu safari", meklējot interesantus sēklaudžus, no kuriem gan ievāc ražu, gan pievieno labākos savai šķirņu kolekcijai. Dārzā ir pavairotas pašu atklātās ābolu un bumbieru šķirnes 'Pāvilostas sidrābols', 'Kaibalas rūgtais', 'Aizputes bumbiers", un citas.
Sidri
Tiek ražoti gan dabīgi dzirkstoši, gan arī negāzēti ābolu sidri, raudzēti gan savvaļas fermentācijā (nepievienojot raugu), gan ar dažādiem raugiem. Tiek gatavoti arī premium sidri no 1 līdz 4 pašu audzētu īpašu ābolu vai bumbieru šķirnēm, kuros atklājas un izpaužas saimniecībai raksturīgais ‘terroir’. Mr. Plūme sidri ir ieguvuši godalgas sidra konkursos Spānijā, Vācijā, Norvēģijā, Madeirā, arī Baltijas un Ziemeļvalstu mēroga konkursos.
Apmeklētājiem
Apmeklētājiem piedāvā ekskursijas dārzā un sidra darītavā ar degustācijām un stāstu par sidra darīšanu. Pēc iepriekšējas vienošanās iespējams instrumentāls ģitāras mūzikas priekšnesums mūziķa un saimnieka Māra Plūmes izpildījumā.
Kur iegādāties
Produkciju var iegādāties veikalos, uz vietas saimniecībā vai e-veikalā mrplume.lv.