Tālavas sidra darītava rada 100% dabīgus ābolu sidrus un paplašina tradicionālās dzērienu kategorijas un garšu priekšstatus.
Vēsture
Sidra darītavas nosaukums atsaucas uz 12-13 gadsimta latgaļu zemi Tālavu, kas aptvēra mūsdienu Ziemeļlatgales un Ziemeļvidzemes teritorijas, kur atrodas sidra darītava. Īpašnieks 2013. gadā nolēma izveidot šo sidra darītavu, lai ražotu autentiskus un kvalitatīvus dzērienus no vietējo dārzu āboliem. Šodien Tālava ir dinamisks ģimenes uzņēmums, kas apvieno tradīcijas un inovācijas.
Āboli
Sidru dara no āboliem, dažādojot garšas ar cidonijām, rabarberiem, ķiršiem, apiņiem, un citām papildu garšām. Ražo arī bezalkoholisko sidru.
Sidri
Gandrīz visi Tālavas dzērieni ir piemēroti vegānam un bezglutēna uzturam. Sidrs tiek pildīts pudelēs un skārdenēs; skārdenes izgatavotas no pārstrādāta alumīnija, un etiķetes veidotas no inovatīva organisko materiālu un pārstrādātas plastmasas maisījuma. Tālavas sidri ir apbalvoti starptautiskos konkursos, tostarp International Cider Challenge, Japan cider Cup 2023, Cider World Award, SISGA Asturies.
Apmeklētājiem
Tālava aicina gan individuālus apmeklētājus, gan grupas apmeklēt sidra ražotni, lai dalītos stāstā par sidra gatavošanas mākslu un kopā baudītu Tālavas sidrus ar uzkodām, kas izceļ sidra garšu.
Kur iegādāties
Tālavas sidru var iegādāties lielākajos veikalu tīklos, specializētos veikalos, ražotnē un Tālavas e-veikalā talava.lv.